Több, mint testőr

Written on hétfő, január 21st, 2008 at 13:08 by Armand
Filed under Napról-napra.

2008. január 21. (hétfő) – Mauritánia, határállomás:

09:00:

Csupán 8 helyen ellenőriztek le a mauritán határon. Már azt hittük, hogy ott éjszakázunk, mégis röpke 6 óra alatt csak sikerült átjutni valahogy. Kissé bajos volt a forgalmi szituáció, ugyanis a két ország között, gyakorlatilag a senki földjén kellett átkelni. Ez első látásra képtelenségnek tűnt…..később is. De szerencsére jött egy gájd és átkalauzolt minket.

09:22 – Mauritánia, Nuadibu:

Most éppen katonák vigyáznak ránk. Kettőt ki is béreltünk, biztos, ami biztos…Behoztak a városba, Nuadibuba.

Gyerekek! Ami itt van: H-I-H-E-T-E-T-L-E-N, E-L-M-E-S-É-L-H-E-T-E-T-L-E-N

(Azért kértem némi pontosítást, várom a választ – Blogger)

A tegnap éjjelről még annyit, hogy a hálózsákjainkat ellopták, úgyhogy éccaka sz@rrá fagytunk a sokcsillagos tengerparti szállodában. Sajna sátorelcsomagolásban (is) kissé gyengék vagyunk.

11:42:

Úgy tűnik jól indult a mai nap, és jól is folytatódik;

Miután elhagytuk a csillagszállót és megtankoltunk, a következő checkpointnál közölték az őrök, hogy nem fizettünk, tűnés vissza a kúthoz. Természetesen mi vagyunk a stupid – szerintük. Visszamentünk és ismét leróttuk hálánkat a finom dieselért, majd elindultunk. (Valamiért a hiányos dirhámos jutott most eszembe – Blogger)

Olyan 10 km után kellemes hanggal tudatta velünk jó öreg verdánk, hogy defektünk van. Miután egy gumimatracot rákötöttünk a komák kipufogócsonkjára (mivel a mienk már tegnap leszakadt és eldobtuk), megemeltük a verdát és a szervizcsapat rekordot döntött. Na gyija tovább!

Újabb 10 km után már kellemes füst terjengett a légtérben. STOP! Történt ugyanis, hogy a megmaradt kipufogónk csonkja heves fizikai és kémiai reakcióba lépett az alvázzal. Kupaktanácsunk úgy döntött, hogy back to the city.

Szerencsére mindenki segítőkész a csapatból és a helyiek közül is, így reméljük, hogy hamar megoldódnak a problémák.

(Ha valaki érti, hogy mi történt az első 10 km-en a gumimatraccal, meg a csonkkal, meg a komákéval, annak küldök ajiba egy hiányos 200 Dirhámost – Blogger)

(Megkaptam a választ az előbbi kérdésre: A gumimatrac egy kipufogóra köthető emelő szerkezet (persze jó állapotban lévő kipufogó kell hozzá) ami a motor által termelt gázzal emeli meg az autót! :-) – Kétszáz thx, küldöm a hiányos kétszáz Dirhámos másik felét, ha hazajönnek ezek a renegát arcok…:-) – Blogger)

15:42:

Visszamentünk Nouadhibouba. Az első nagyon komoly autószerelőnél megálltunk. A szerelő beült hozzánk a kocsiba és elmentünk alkatrészt keresni. A tag végigvitt az egész városon. Ismét el kell, hogy mondjuk, mennyire HIHETETLEN nyomorban élnek itt az emberek. Kecskék rohangálnak mindenütt és annyi a szemét, mintha egy szeméttelepen lennénk. Van egy ugyanolyan negyed, mint  Brazíliában a Favellák. Bádoglemezekből és egyéb alkalmatosságokból tákolt kunyhók, amíg a szem ellát, nagyon sűrűn, nagyon egymás mellett.

Eleinte egy kicsit összeszűkült végbélnyílással és riadt pillantásokkal vártuk, hogy merre vezet minket kalauzunk. Végülis nem volt semmi veszélyes, és az összes helyi bontót végiglátogattuk. Aztán meglett: Igen, ő lesz az! Az új kipufogónk, amit újdonsült barátunk segítségével lealkudtunk 8 ezer Ogujára. A szerelő fickó nagyon értette a dolgát. Szétvágta a kipufogót, majd összeheggesztette a szemétből guberált alapanyagok segítségével.

(Sajnos itt félbeszakadt az SMS, várjuk a fejleményeket – Blogger)

One Response to “Több, mint testőr”

  1. admin Says:

    A gumimatrac egy kipufogóra köthető emelő szerkezet (persze jó állapotban lévő kipufogó kell hozzá) ami a motor által termelt gázzal emeli meg az autót! 🙂

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.